Naslovnica ZDK Crna hronika Nakon akcije ...

Nakon akcije Poligon: Provaljeno u prostorije Odsjeka za poslove saobraćaja Ministarstva za obrazovanje ZDK-a

679

Općinski sud u Zenici odredio je na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona jednomjesečni pritvor za tri osobe uhapšene u Zenici u policijskoj akciji Poligon, dok je četvrtoj osobi određena zabrana sastajanja sa određenim licima. Ovo je potvrdila za Oslobođenje Naila Muratović, portparol Tužilaštva ZDK-a.

Pritvor je određen Akifu Smailhodžiću, šefu Odsjeka za poslove saobraćaja u Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK-a i vlasnicima autoškola Bajtara i Muslić iz Zenice, Nerminu Bajtareviću i Đevadu Musliću.

Zabranu sastajanja sa određenim osobama dobio je Eldin Durmić, stručni saradnik u istom ministarstvu u kojem je zaposlen i Smailhodžić.

Podsjetimo, pripadnici Uprave policije MUP-a ZDK-a, u saradnji s Tužilaštvom ZDK-a i Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, u srijedu ujutro uhapsili su Smailhodžića, Durmića i Bajtarevića, a dan kasnije Muslića u sklopu akcije Poligon, a zbog korupcije pri polaganju vozačkih ispita.

Prilikom pretresa kod Bajtarevića je pronađeno oko 100.000 konvertibilnih maraka, što je izuzeto i biće predmet istrage porijekla novca.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva, Smailhodžić se tereti za krivična djela primanje dara i drugih oblika koristi i zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, Durmić za primanje dara i drugih oblika koristi i neprijavljivanje krivičnog djela ili učinitelja, a Bajtarević i Muslić za primanje dara i drugih oblika koristi.

  • Pretresi

Policija je izvršila pretrese stanova i automobila četvorice uhapšenih kao i prostorija koje koristi Odsjek za poslove saobraćaja Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK-a koje se nalaze u Metalurškom institutu “Kemal Kapetanović” u ulici Travnička cesta u Zenici. A, u petak, u periodu između 16 i 21.45 sati, kako je navedeno u policijskom biltenu, desio se pokušaj krađe u pomenute prostorije. Policija je izvršila uviđaj, te je utvrđeno da ništa nije ukradeno.

 

 

 

Visoko.co.ba/Kaportal.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.