Nakon napada pištoljem, krađe medicinske dokumentacije, iživljavanje nad ratnim vojnim invalidom Edinom Muzaferijom se nastavlja

3714

Prvo je fizički napadnut ispred ulaznih vrata, kada ga je za policiju nepoznati počinilac koji se čak nije ni maskirao udario pištoljem po glavi i nanio mu tešku tjelesnu povredu, a što je dokumentovano i u PS Visoko i u JU “Dom zdravlja” Visoko.

MARKETING

Zatim je na najbrutalniji način otjeran iz NK Bosna gdje je godinama bio aktivni igrač u svim selekcijama, zatim član Uprave kluba šampionske generacije iz vremena Ivice Pekića. Jedno vrijeme je bio i direktor stadiona Luke da bi nakon školovanja i dobijanja svih potrebnih trenerskih licenci preuzeo mlađe kategorije.

A onda je postao politički nepodoban, iako je prije toga bio dio izborne priče aktuelne vlasti, i kao nepodobnom u javnost, mimo svih zakona, izašla je njegova medicinska dokumentacija.

Edin Muzaferija je borac AR BiH i jedan od prvih teško ranjenih boraca na visočkom ratištu 1992.godine sa velikim stepenom invalidnosti (80%). Policija još nije utvrdila ko je ukrao njegovu dokumentaciju iz JU “Dom zdravlja” Visoko i istu pustio u javnost putem društvenih mreža, a što je krivično djelo koje je Muzaferija prijavio svim nadlažnim institucijama od PS i PU Visoko preko Federalnog MUP-a do Tužilaštva ZDK.

Nakon što je svoju priču podijelio sa milionskim gledateljstvom FTV-a u političkom magazinu “Mreža” pritisci su se nastavili još većim intezitetom i klevetama, a opet od istih ljudi sa istim receptom fotomontaža po Facebooku što rade već godinama unazad i tako nanose duševne boli neistomišljenicima.

Ovih dana novo “iznenađenje”.

Dobio sam poziv od jednog opštinskog službenika da se trebam seliti iz prostorija koje su mi dodjeljene na korištenje. I da to iseljavanje nije vezano za sukob mene i lokalne vlasti. Rekao je da se trebam iseliti i donijeti ključeve u opštinu i da će biti za mjesec dana biti teneder za sve prostorije koje su u vlasništvu opštine i da mi koji smo to već koristili imamo prednost oko dobijanja prostorija. To je naravno samo igra riječi jer iseljavati pa ponovo useljavati nakon šavova na mojoj glavi od udarca pištoljem na kućnom pragu i mojih ukradenih ratnih nalaza puno je i za Visoko, a posebno za Općinu Visoko. Stoga smatram da je ovo ponovo udar na mene i na moju školu fudbala i djecu koju treniram od strane izvršne i zakonodavne vlasti Općine Visoko, a to mi je hvala za krv koju sam prolio za Visoko 1992.godine kada sam u bolnici u Zenici nakon ranjavanja bio otpisan i samo čudom zahvaljujući Bogu i dr.Ceri preživio – izjavio je nakon najnovijih dešavanja za Visoko.co.ba Edin Muzaferija.

Komentari

komentara