Nakon Sarajeva i Tunisa nagrada za Nedima Karavdića i u Bukureštu na takmičenju “Infomatrix 2019”

271

Nakon učešća na BOSEPO olimpijadi u Sarajevu i I -FESTU u Tunisu gdje su osvojili srebrenu, odnosno zlatnu medalju, učenici gimnazije “ Richmond park college Sarajevo “ Nedim Karavdić i Hamza Makić ostvaril su i zapažen rezultat na takmičenju u Rumuniji. Naime u Bukureštu je od 20. – 24. aprila održano međunarodno “computer project” takmičenje INFOMATRIX 2019.

U konkurenciji 785 učesnika iz 36 zemalja Evrope, Azije i Amerike sa prezentiranih ukupno 347 projekata u kategoriji “ Hardware control “ Nedim i Hamza su osvojili bronzanu medalju. Time su još jednom na najbolji način predstavili svoju školu i Bosnu i Hercegovinu i potvrdili kvalitet njihovog projekta zvanog LUMINOUS.

Da podsjetimo radi se o projektu koji preko kamere registruje pokrete oka i prenosi ih na monitor kompjutera čime je i osobama sa teškim invaliditetom omogućeno da koriste računar.

Redakcija Visoko .co.ba upućuje iskrene čestitke ovim vrijednim učenicima i želi im puno uspjeha u daljem školovanju i u budućim projektima.

Komentari

komentara