Nakon sjednice Predsjedništva HNS-a najavljen sastanak HDZ-a i SDA

195

Migrantska kriza, izborno zakonodavstvo i aktualna politička situacija u zemlji bile su teme Predsjedništva Hrvatskoga narodnog sabora koji je danas zasjedao u Mostaru. O svemu tome će će govoriti i u srjijedu, za kada je zakazan sastanak izaslanstava HDZ-a BiH i SDA.

MARKETING

 

Za Čovića je sastanak u srijedu, čini se, ključni. Tada će se, kaže, znati kako dalje bude li dogovora u vezi s paketom, odnosno Izbornim zakonom koji će, kaže Čović, riješiti pitanje konstitutivnosti

“Procijenit ćemo u srijedu ima li od tog nešto ili ne, imamo li taktiku ili ne s druge strane, želju da se nešto tobože dogovaramo, a da to stoji kao što je do sada stajalo. Onda ćemo znati je li to kraj – je li još razgovaramo ili ulazimo u neku drugu fazu razgovora”, kazao je Čović.

I o Mostaru će se u srijedu govoriti. Čović je uvjeren da će izbora u tom gradu biti.

Pozvao je i na žurno reagiranje svih razina vlasti kako bi se odgovorilo najavljenom novom migranstvom valu nakon što je Turska otvorila granice. Mora se, kroz propise, Graničnoj policiji BiH službi omogućiti djelovanje kako bi se izbjegla dodatna kriza.

“Bojim se da je ova kriza, koja je nekad bila humanitarno sagledavana, sada sigurnosno-političko pitanje kada je u pitanju BiH”, ističe Čović.

Upozorava da se moraju donijeti propisi da ljudi koji ulaze u BiH ne mogu po zemlji šetati mjesecima dok se ne riješi status. Oni trebaju na granici zaustavljeni i dobiti 24 sata da donesu odluke. To je i vrlo jasna poruka onima koji u migrantima vide mogućnost zarade – poručio je Dragan Čović.

 

Visoko.co.ba/federalna.ba

Komentari

komentara