Nakon tri pokušaja ministru Isaku prošao plan

472

Ministarstva za prostorno uređenje , promet i komunikacije i zaštitu okoline, dala saglasnost na Prostorni plan grada Zenica za period 2016 – 2036. godina.
Nakon tri neuspjela pokušaja u prošlom sazivu Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, danas ja na prijedlog resornog Ministarstva kojim rukovodi ministar Arnel Isak data saglasnosti na Prostorni plan grada Zenica, čime je stavljena je tačka na dugogodišnju proceduru kojom je urbani i planski razvoj grada Zenica bio znatno usporen i otežan.

„Izražavam zadovoljstvo donešenom Odlukom Skupštine i posebno mi je drago što je Odluka usvojena jednoglasno od strane svih zastupnika Skupštine, nakon tri neuspješna pokušaja. U našem radu prioritet su nam interesi građana i lokalne zajednice i mi smo uložili i uvjek ćemo ulagati sve naše potencijale i resurse da te interse prepoznamo i zadovoljimo. Prostorni plan grada Zenica je dokument od javnog interesa i drago mi je što su napori Ministarstva kojim rukovodim pomogli usvajanjem Plana i što smo uspjeli savladati sve prepreke ka tom putu.“, izjavio je ministar Arnel Isak.

Komentari

komentara