Naslovnica Lokalne Teme Politika Nakon utvrđen...

Nakon utvrđenih izbornih rezultata Mirza Ganić (SDA) i Jasmina Zubić (SDP) su visočki zastupnici u Federalnom parlamentu

320

U Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH bit će zastupljeno 11 stranaka. Najviše mandata pripalo je SDA-u 27, dok je SDP-u BiH i koaliciji HDZ BiH,HSS,HKDU BiH,HSP-HNS,HSP Dr. Ante Starčević BiH,HDU BiH,HSS Stjepan Radić pripalo po 16 mandata. Koaliciji DF-GS pripalo je 10 mandata, SBB-u osam, a Našoj stranci šest mandata.

Nakon što je CIK objavio utvrđene rezultate sada možemo i zvanično reći da će Visoko u naredne četiri godine imati dva svoja predstavnika u Federalnom parlamentu.

Jasmina Zubić (SDP) sa osvojenih 2.430 glasova obnovila je svoj mandat što je i treći uzastopni, te Mirza Ganić iz SDA koji je osvojio 5.744 glasa, a njegova stranka na osnovu dobrog rezultata dobila je dva mandata od ukupnih četiri koliko daje u Federalni parlament izborna jedinica šest kojoj pripadamo.

Inače na proteklim izborima u našoj izbornoj jedinici SDP je osvojio ukupno 6.459 glasova, dok je SDA osvojila 17.372 glasa.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.