Namamili djevojčicu na ringišpil pa je silovali: Muškarci iz Zavidovića osuđeni na 16 godina zatvora

3305

Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Elmedina Talića i Adnana Hasanovića iz Zavidovića na po osam godina zatvora zbog obljube djeteta mlađeg od 15 godina.

MARKETING

Odbijene su žalbe njihovih branilaca i presuda Okružnog suda u Doboju potvrđena je u Vrhovnom sudu.

U presudi se navodi da su u avgustu 2017. godine, u večernjim satima, na području Doboja imali seksualni odnos s djevojčicom od 13 godina. Prema optužnici Okružnog javnog tužilaštva Doboj, djelo su počinili u međusobnom dogovoru i bili su svjesni godišta oštećene.

Neposredno nakon njihovog hapšenja u aprilu 2018., objavljeno je da se sve desilo tokom crkvenog zbora u dobojskom selu Kožuhe. Optuženi su radili na ringišpilu. Prodavali su karte za vožnju i tako su upoznali djevojčicu.

Slučaj je otkriven nakon što je djevojčica, navodno, posumnjala da je trudna te se povjerila u školi koju pohađa. Ispostavilo se da nije u drugom stanju, a nakon toga je pokrenuta istraga, koja je rezultirala hapšenjem osumnjičenih te kasnijim pravosudnim postupkom.

Prijava je podnesena i protiv I. B. iz Zavidovića, koji nije bio dostupan istražnim organima, jer se nalazio na privremenom radu u inozemstvu.

 

Visoko.co.ba/Zdici.info

Komentari

komentara