Naslovnica Lokalne Teme Kultura Nane & O...

Nane & Omcho prvi put nastupili na festivalu u parku “Ravne 2”

209

Visočki muzičari Nane & Omcho, nastupili su sa svojim sjajnim repertoarom posljednjeg dana festivala povodom ljetnog solsticija u parku „Ravne 2“, a nastup je bio povod i za razgovor sa Nanetom.

– Prije svega bih se zahvalio Fondaciji i dr. Osmanagiću na pozivu za nastup. Prvi put smo nastupili na festivalu, a naravno pratili smo cijeli program kao gosti, i oduševljeni smo što se u našem gradu dešava nešto ovakvo, da ne moramo ići u susjedne gradove, da gledamo neke bendove, muzičare i umjetnike. Ponosan sam, kao građanin Visokog, a također i velika nam je čast što smo bili dio ovog festivala i mogli doprinijeti ovom velikom događaju za Visoko. – kazao je Nane.

Razgovarali smo i o samom značaju parka „Ravne 2“, posebno za lokalnu sredinu, za Visoko.

– Nemam nešto previše godina, ali za ovo godina koliko imam, u ovom gradu nisam ništa ljepše doživio i vidio. Ovo je nešto najljepše što ima naš grad, i mislim da će još dugo vremena biti tako, ne samo zbog prostora, blizine gradu, mogućnosti bijega iz grada i gužve i buke, već i zbog svih događaja koji se ovdje organiziraju i koji oplemenjuju cjelokupan kulturni život Visokog, koji je poprilično slab i zanemaren. Zahvaljujem se dr. Osmanagiću koji je vidio i prepoznao potencijal u našem gradu i omogućio nam da uživamo u jednom ovakvom, jedinstvenom mjestu. – kazao je na kraju Nane.

 

 

 

Visoko.co.ba/Piramidasunca.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.