Naomi Campbell zatvorila reviju modne kuće Alexander McQueen

67

Manekenka Naomi Campbell zatvorila je reviju modne kuće Alexander McQueen u Tobacco Docku u Londonu.

Iako je bila miljenica Lee McQueena, nije nosila reviju ovog brenda od 2010. godine, kada je on preminuo. Neki smatraju kako se ovolika pauza slučajno dogodila, dok su drugi podsjetili na svađu koju su on i Naomi imali davne 1997. godine.

Ona je tada trebala nositi reviju It's A Jungle Out There, ali je kasnila čak nekoliko sati. Lee je odjeću dao drugoj manekenki i rekao kako je Naomi otkazana. Međutim, ubrzo su se pomirili, a Naomi je počela dolaziti na vrijeme.

Čast da predstavi McQueen kolekciju za 2022. godinu pripala je dizajnerici Sarah Burton.

“Dopada mi se zamisao da McQueenove djevojke jure za olujom. Željela sam kroz odjeću prikazati misterioznost, uzbuđenje i prihvatanje činjenice da nikada ne možemo biti sigurni šta će se dogoditi u budućnosti”, rekla je.

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.