Naoružani muškarac pokušao da uđe u sjedište CIA-e

149

Neidentifikovani muškarac povrijeđen je i hospitalizovan nakon što je pokušao da automobilom uđe u kompleks sjedišta američke Centralne obavještajne agencije (CIA) u Langleyu, u državi Virginia.

MARKETING

Saopćeno je iz odjeljenja Federalnog istražnog biroa (FBI) u Washingtonu. U saopćenju na Twitteru navodi se da su agenti FBI pucali na vozača.

“FBI istražuje pucnjavu u koju je bio umiješan agent i koja se dogodila u ponedjeljak, 3. maja, oko 18.00 časova po lokalnom vremenu. Lice umiješano u incident ispred glavnog štaba CIA izašlo je iz automobila sa oružjem i započelo obračun sa službenicima za sprovođenje zakona”, ističe se u saopćenju.

Prema navodima vašingtonskog odjeljenja FBI, jedan agent je ranio napadača, koji je nakon toga hospitalizovan, prenio je TASS.

Iz FBI navode da agencija ozbiljno shvata sve incidente u koje su umiješani agenti te da se incident detaljno istražuje na najefikasniji mogući način u trenutnim okolnostima.

CIA je ranije saopćila da je osiguranje glavnog štaba spriječilo nepoznato lice da u automobilu prođe glavnu kapiju.

NBC je javio da su pripadnici CIA pokušali da pregovaraju sa napadačem, ali da je on odbio da napusti kompleks, nakon čega su službenici pokušali fizički da uklone automobil sa kapije. Vozač je tada izašao iz automobila, držeći vatreno oružje i tvrdeći da kod sebe ima eksploziv.

Izvori su izjavili za NBC da postoji mogućnost da napadač ima probleme sa mentalnim zdravljem i da je ranije pokušavao da uđe u kompleks sjedišta CIA.

Visoko.co.ba/vijesti.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.