Naslovnica Lokalne Teme Crna Hronika Napokon 42 da...

Napokon 42 dana nakon ubistva obavljena dženaza Hasanu Kesi u Australiji (FOTO)

1343

Danas je u Sydney-u poslije podne namaza po tamošnjem vrmenu obavljena dženaza i ukop Hasanu Kesi. Razlog zašto je dženaza obavljena tek 42 dana nakon što je Hasan Keso ubijen jesu administrativni problemi koji su nastali na relaciji dvije države, odnosno i zbog samog toka istrage o ovom slučaju koji se desio u jednom parku gdje je došlo do rasprave sa poznatim licem koje je također iz BiH, nakon čega je došlo i do nesretnog pada koji je uzrokovao izljev krvi u mozak zbog čega je nastupila smrt.

Prema riječima Visočana koji žive u Australiji i koji su prisustvovali dženazi Hasu Kesu je ispratilo oko 150 ljudi. U cijeloj priči oko organizacije dženaze, rješavanja administrativnih problema, komunikaciji sa ambasadama i istražnim organima u Australiji veliki dio posla je obavio Hasan Alijagić koji se pobrinuo da dženazu klanjaju i tri hafiza. Elman Sarajlić i Kasim Dlakić su spustili u mezar čaršijsku legendu iza koje ostaju mnoge urbane visočke priče koje će se prepričavati još godinama koje su ispred nas.

Haso je i na australijskih plus 39 stepeni celzijusa ispračen na bolji svijet onako kako je i živio, sa osmjehom i bez suza, što bi svakako i sam volio da je imao priliku da bira.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.