Napravite čokoladne bombice bez šećera, ukusne i jednostavne

188
Čokoladne bombice od hurmi idealna su zdrava poslastica.

Sastojci ovih ukusnih bombica čine savršenu ravnotežu potrebne energije i drugih hranjivih sastojaka.

MARKETING

Pored svih beneficija ipak treba imati mjeru, pa se ne preporučuje više od pet kuglica dnevno, zbog hurmi čija je vrijednost 250 kalorija u 100 grama.

Kalorije nisu sve što hurme sadrže. One su jako bogate proteinima, vlaknima, kalijem, natrijem, željezom, cinkom, te čak i fluor koji je jako važan za zdravlje zuba. Sadrže i selen koji je zaslužan za regulaciju imunog sistem te spriječava preuranjeno starenje kože i mišića. Zbog svog bogatog sastava te slatkog, mesnatog ukusa smatra se zdravim slatkišem.

Pored ukusa, mnogo je razloga zbog kojih bi trebali konzumirati hurme. Neki od njih su jer poboljšavaju zdravlje kostiju, potiču probavu, prirodni su lijek za smanjenje bola, jačaju otpornost organizma, poboljšavaju izgled kože. detoksiciraju organizam te
ubrzavaju proces mršavljenja.

Priprema:

Staviti hurme,orahe, zobene pahuljice, kakao i cimet u blender i samljeti. Dodati polako vruću vodu i na kraju dodati suhe borovnice i brusnicu. Smjesa će biti ljepljiva, ali nema veze kad ih stavite u frižider bit će dobro. Pravite manje loptice i stavljajte u kokos.

Ostaviti kuglice u frižider i služiti poslije sat vremena.

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara