Za pripremu jela potreban vam je kilogram teleće ili juneće šnicle. Izrežite meso na šnicle debljine otprilike jedan do jedan i po centimetar te ih istucite s jedne i druge strane.
Potom šnicle s jedne strane posolite, a s druge strane pospite vegetom. U nauljenu šerpu stavite jedan red takve šnicle te pospite izrezanim peršunom i bijelim lukom. Zatim redajte drugi red šnicle, peršuna i bijelog luka, a potom i treći. Od jednog kilograma mesa trebali biste dobiti otprilike tri reda mesa.
Tako pripremljenu šniclu u šerpi zaspite sa jednom čašom vode i pustite da zavrije na visokoj temperaturi. Potom temperaturu smanjite na najmanju, a šerpu poklopite i ostavite šniclu da se dinsta otprilike sat do sat i po vremena. Kada nakon toga voda ispari, dobit ćete ukusnu i mekanu šniclu u sopstvenom sosu.
Dinstanu šniclu poslužite uz krompir, rižu, tikvice ili neki drugi prilog. Prijatno.
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.