ZanimljivostiReceptiNapravite mekane i sočne teleće ili juneće šnicle veoma jednostavno i bez...

Napravite mekane i sočne teleće ili juneće šnicle veoma jednostavno i bez prženja

Mnogi su navikli šnicle pržiti u tavi uz neki sos, ali uz ovakav način pripreme meso nerijetko završi žilavo, suho ili prepženo, naročito ako je riječ o junetini koju je teže spremati. Stoga, donosimo vam recept bosanskih domaćica koji garantuje da ćete dobiti mekano i sočno meso, čak i drugog dana nakon kuhanja.

Za pripremu jela potreban vam je kilogram teleće ili juneće šnicle. Izrežite meso na šnicle debljine otprilike jedan do jedan i po centimetar te ih istucite s jedne i druge strane.

Potom šnicle s jedne strane posolite, a s druge strane pospite vegetom. U nauljenu šerpu stavite jedan red takve šnicle te pospite izrezanim peršunom i bijelim lukom. Zatim redajte drugi red šnicle, peršuna i bijelog luka, a potom i treći. Od jednog kilograma mesa trebali biste dobiti otprilike tri reda mesa.

Tako pripremljenu šniclu u šerpi zaspite sa jednom čašom vode i pustite da zavrije na visokoj temperaturi. Potom temperaturu smanjite na najmanju, a šerpu poklopite i ostavite šniclu da se dinsta otprilike sat do sat i po vremena. Kada nakon toga voda ispari, dobit ćete ukusnu i mekanu šniclu u sopstvenom sosu.

Dinstanu šniclu poslužite uz krompir, rižu, tikvice ili neki drugi prilog. Prijatno.

Visoko.co.ba/klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE