Naslovnica Preporuka Narodno pozor...

Narodno pozorište Sarajevo i Sarajevska zima nastavljaju saradnju

22
Bajrović je izrazio zadovoljstvo što se višedecenijska saradnja Narodnog pozorišta Sarajevo i Sarajevske zime uspješno nastavlja, saopćeno je iz Narodnog pozorišta.

Spahić je istakao da je tridesetpetogodišnja saradnja s Narodnim pozorištem Sarajevo rezultirala izvanrednim operskim, dramskim, baletnim i multimedijalnim predstavama i veoma značajnim gostovanjima renomiranih svjetskih umjetnika i pozorišta.

Ovogodišnja Sarajevska zima bit će u znaku kreativne buke i bijesa, pa je prirodno mjesto otvaranja festivala Trg Susan Sontag i Narodno pozorište Sarajevo.

Iz bogatog programa Festivala planiranog za februar izdvojeni su Državni ansambl igara i plesa Mađarske (7. februara), gala koncert Sarajevske filharmonije sa umjetnicima Oulim orkestra iz Južne Koreje (9. februara) i predstava Nacionalnog teatra Brno “Vera” (25. februara).

U program Sarajevske zime uvrštena su i ostvarenja Narodnog pozorišta Sarajevo – premijera drame Brehtov “Kavkavski krug kredom” u režiji Paola Magellija (14. februara), balet “Okovani Prometej” u režiji i koreografiji Belme Čečo Bakrač (16. februara), Rosinijeva opera “Seviljski Berberin” (26. februara) i koprodukcijska predstava Narodnog pozorišta Sarajevo i Festivala Sarajevska zima – “Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama” u režiji Admira Glamočaka (27. februara).

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.