Naslovnica Lokalne Teme Politika Naša stranka ...

Naša stranka dokazala da je zabrana plakatiranja po Visokom bio tek pokušaj zastrašivanja

489

Kao u vrijeme prohibicije u SAD s početka prošlog vijeka aktuelna vlast je proganjala političke subjekte u Visokom koji su pokušavali dijelom svoje predizborne kampanje voditi i putem oglašavanja na bilbordima, jumbo plakatima i ostalim vrstama vizuelnog reklamiranja.

Komunalni inspektori su izlazili na lice mjesta i uklanjali reklamne plakate, uz mali otpor nekolicine građana koji sa svojih privatnih posjeda nisu željeli da uklanjaju reklame pojedinih stranaka. Ipak najupečatljiviji plakat i primjer je onaj kod Pošte gdje su bili istaknuti visočki kandidati Naše stranke za Skupštinu ZDK i Federalni parlament.

Pravnim putem Naša stranka je nadmudrila vlastodržce u Visokom koji su nevještim ZAKLJUČKOM o obustavljanju postupka obavijestili Našu stranku da se obustavlja postupak jer je plakat uklonjen, što i jeste istina, ali je uklonjen tek nakon izbora i nakon što više nije imao svrhe.

Ova mala pravna pobjeda Naše stranke je matrica po kojoj se treba ponašati i na zulum lokalnih feudalaca odgovarati pravnim i ispravnim putem te se na taj način boriti protiv jednoumlja, političkog straha, monarhije i nametnutog despotizma.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.