Naša stranka Visoko: Amra Babić sistemski radi na gušenju slobode mišljenja i govora u Visokom

1019

Naša stranka saopćila je danas da je novinar iz Visokog Dario Božić policiji podnio prijavu za širenje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti protiv općinske načelnice Amre Babić i još dvije osobe.

Kako navode, načelnica Babić je na svom Facebook profilu prenijela fotomontažu Darija Božića koja ima za cilj narušavanje Božićevog ugleda i ideološkog etiketiranja koje ima za cilj da izazove omrazu prema novinaru. Osim toga, omogućila je komentiranje te fotomontaže što je onda izazvalo osude i prijetnje na Božićev račun te njemu i njegovoj porodici poljuljalo osjećaj sigurnosti.

– Ovo nije prvi put da načelnica samostalno ili zajedno sa svojim sinom dovodi u pitanje sigurnost političkih neistomišljenika u Visokom. Aktuelan je još uvijek slučaj s visočkim novinarom Adnanon Jašarspahićem koji je također protiv nje podnio prijavu zbog narušavanja sigurnosti. Zahtijevamo stoga od nadležnih da najozbiljnije pristupe ovim slučajevima – navode iz Općinskog odbora Naše stranke u Visokom.

Smatraju da ovo nije ishitrena, nepromišljena reakcija na novinarske napise, već nešto što se ponavlja i poprima obrise sistemskog gušenja slobode mišljenja.

– Također, važno je da ovaj čin izazove osudu i ogradu svih političkih organizacija kako bi jasno stavili do znanja da ovakvo postupanje nije i ne može biti političko, već samo nasilničko – poručili su iz Naše stranke.

Fena / Visoko.co.ba

Komentari

komentara