Nastavljeno deminiranje područja Maglaja i Olova

545

Na području Zeničko-dobojskog kantona u planu su aktivnosti na realizaciji projekata deminiranja terena u općinama Maglaj i Olovo.

MARKETING

Stručni tim Općinske službe civilne zaštite Maglaj jučer je zajedno s predstavnicima deminerskog tima Oružanih snaga BiH izvršio izviđanje terena potrebnog za deminiranje na lokalitetu Komšići, nakon čega će biti urađen projekt za izvođenje radova.

Općinska služba civilne zaštite Olovo danas će, nakon završenih pripremnih radova i izrade projekta, u saradnji s pripadnicima “BH MAC-a” izvršit prezentaciju projekta MSP Olovske Luke – Petrovići. Projekt podrazumijeva kompletno rješavanje problema sumnjivih površina od postojanja mina na potezu Olovske Luke – Petrovići u površini od oko šest kvadratnih kilometara.

Ovaj projekt zajednički implementiraju “BH MAC”, Općina Olovo i Ministarstvo odbrane, a sve radove na terenu obavljat će deminerski timovi Oružanih snaga BiH.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.