Nastupi koji su privukli pažnju uoči finala ovogodišnjeg Eurosonga

Pripreme za finale Eurosonga koje će biti održano večeras od 21 sat u Altice Areni u Lisabonu su u završnoj fazi.

19

Među finalistima ćemo gledati Saaru Aalt, predstavnicu Finske koja se predstavila pjesmom “Monsters”. Pažnju javnosti dobila je učešćem u britanskoj verziji X Factora gdje je 2016. godine osvojila drugo mjesto. Na bini su, osim Saare, plesači koji nakon prvog refrena dolaze na sredinu scene gdje plešu do kraja pjesme, a na kraju pjesme pojavljuje se impresivna “fontana vatrometa”.

Posebnu pažnju javnosti na ovogodišnjem Eurosongu pokupio je Ryan O’Shaughnessy , predstavnik Irske čija pjesma “Together” slavi gej ljubav.

“Ljubav je ljubav bez obzira na to da li se radi o dva momka dvije djevojke ili momku i djevojci.”, rekao je O’Shaughnessy o ovoj kontroverznoj pjesmi.

Francusku predstavlja bračni par Emilie Satt i Jean-Karl Lucas koji nastupa pod imenom “Madame Monsieur”, a njihova pjesma “Mercy” govori o djetetu rođenom u migrantskom brodu.

Na ovogodišnjem Eurosongu nastupa još jedan par – Amaia i Alfred – momak i djevojka koji pjesmom “Tu cancion” predstavljaju Španiju. Publiku je osim pjesme očarao i njihov poljubac na kraju.

Jedinstven izgled i originalan stil izvedbe ima i Netta koja Izrael predstavlja pjesmom “Toy” u kojoj ispušta zvukove nalik kokodakanju.

Ovogodišnji Eurosong obilježit će i nastup Rasmussena, predstavnika Danske koji na binu izlazi kao viking i donosi snijeg i jedra brodova.

Estonija dobro kotira na kladionicama, no problem im predstavlja haljina njihove predstavnice Eline Nechayeve. Potrebna joj je pomoć devet osoba da na binu izađe u raskošnoj haljini na kojoj se mijenjaju videoprojekcije.

klix.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.