Navijači odlučili: Visočki nogometaš Adnan Džafić najbolji je vezni igrač češkog Zlina

420
Adnan Džafić u dresu Fastava iz Zlina (Foto: Arhiv)

Visočki nogometaš Adnan Džafić, koji odnedavno nastupa za Nogometni klub Tuzla City, odlikovan je posebnom počašću u Češkoj, gdje je nastupao za ekipu Fastava iz Zlina.

MARKETING

Naime, navijači ovog kluba odlučili su, po okončanju sezone izabrati najbolje nogometaše u svom klubu, te su odlučili da je Adnan Džafić najbolji vezni igrač.

“Nije bilo utakmice u kojoj je igrao bez velike borbenosti. U Zlinu je nastupao 2,5 godina, osvojio je Super Kup, igrao i Europa ligu. U ovoj sezoni odigrao je 29 utakmica, dao tri gola, uz dvije asistencije, te je jedan od najzaslužnijih što je Zlin ostao u ligi. Njemu je, u ovom trenutku, istekao ugovor, pa je našao novi klub u BiH – Tuzla City. Hvala mu za sve što je učinio za naš klub”, poručili su navijači iz Zlina.

Foto: Screenshot

Inače, po završetku ove nogometne sezone koja će, vrlo vjerovatno, zbog koronavirusa i svih drugih dešavanja u svijetu biti historijska, Visočanin Adnan Džafić napustio je ekipu Zlina. Po isteku ugovora on je dogovorio novi angažman, te je stigao kao veliko pojačanje u Tuzla City, gdje od njega očekuju dobre partije u timu.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara