Naslovnica Lokalne Teme Kultura Ne propustite...

Ne propustite izložbu “Mali format 2018” u Galeriji Likum ’76

196

”MALI FORMAT 2018” je dugogodišnja, selektivna izložba u kojoj je sadržano stvaralaštvo svih istaknutih članova ULUBiH-a u protekloj 2018. godini.

Karakteristika joj je zadati format rada koji ne smije prelaziti dimenzije 30×30 cm što izložbu čini iznimno praktičnom u smislu premještanja od mjesta do mjesta radi davanja na neposredan uvid što široj javnosti kako u velikim centrima, tako i u intimnim galerijskim prostorima malih sredina.

Mala po ”formatu” ali reprezentativna po značenju i kvaliteti, ovu izložbu tradiconalno poslije Sarajeva, gdje je i formirana u organizaciji ULUBiH-a, prvu priliku za ugostiti ima Visoko. U prostoru Galerije Likum’76 posjetioci imaju priliku steći uvid i neposredno se upoznati sa onim šta je aktuelno na bosanskohercegovačkoj likovnoj kroz djela najznačajnijih aktivnihb-h umjetnika.
„Mali format“ je specifična likovna postavka gdje je svaki autor zastupljen sa svojim osobenim senzibilitetetom u polju male forme. Zastupljene su kao i dosada sve klasične likovne discipline: grafika, slikarstvo, skulptura, crtež, instalacija.

Na ovogodišnjoj selekciji izloženi su radovi 66 autora, koje je birao stručni žiri u sastavu: Stijepo Gavrić, Emir Osmić, Hasan Čakar, Avdo Žiga i Boris Hodak. Pobjednik, lauerat ovogodišnjeg saziva je Admir Mujkić, čiji rad predstavlja uspjelu kombinaciju nekoliko vizuelnih medija, crtež, skulpturu i grafiku.

UGLU LIKUM’76 Visoko

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.