Muzika

Nebojša Jovan Živković prvi put nastupa uz orkestar Sarajevske filharmonije

Sarajevska flharmonija redovnu koncertnu sezonu nastavlja koncertom koji će biti održan u petak, 15. novembra, u 20 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo.
“Prvi put uz naš orkestar nastupit će istaknuti, svjetski poznat perkusionista Nebojša Jovan Živković u izvedbi Koncerta za marimbu i orkestar br. 2, koji je i sam komponovao. Hvaljen od strane kritičara kao jedan od najatraktivnijih umjetnika današnjice na polju udaraljki i marimbe, Nebojša Jovan Živković je značajno utjecao na međunarodnu scenu tokom posljednja dva desetljeća i to kao iznimni kompozitor i kao virtuozni izvođač. Kao solista, uglavnom s vlastitim koncertima za marimbu i udaraljke, nastupao je sa mnogobrojnim orkestrima širom Evrope i svijeta i jedan je od svjetski najizvođenijih kompozitora muzike za udaraljke, danas. Njegova djela za marimbu i udaraljke postavila su nove standarde izvedbe, a njegovi zadivljujući i energični nastupi uticali su na generacije perkusionista”, najavili su iz Sarajevske filharmonije.

Na programu će biti izvedena i Simfonija br. 1 u g-molu “Zimski snovi” Petra I. Čajkovskog, rana simfonija ovog ruskog kompozitora čije su melodije i teme jednako raskošne kao i drugim njegovim mnogobrojnim djelima. Orkestar predvodi maestra Samra Gulamović.

Sarajevska filharmonija ovaj koncert posvećuje dugogodišnjem članu orkestra, kolegi i prijatelju, timpanisti Irfanu Kamenjaševiću, koji je nedavno izgubio svoju životnu bitku. Ostaju sjećanja na njegovu predanost prema poslu i ljubav prema muzici.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo po cijenama od 10, 20 i 30 KM.

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Najnovije

PRATITE NAS NA:
fb128 rss128 tw128 yt128
Iza svakog od nas stoji jedan od nas.
KONTAKT
info@visoko.co.ba
marketing@visoko.co.ba
+387 61 269131
Ulica Musala br. 1

Copyright © 1998-2019 VICOBA d.o.o. Visoko

Na Vrh