Neka je sram i stid zvanično Visoko koje na dostojanstven način nije obilježilo dan pogibije heroja Nihada Skopljaka Hade!

2213

Skopljak Nihad – Hado je bio borac nad borcima, heroj nad herojima i to će potvrditi svako ko je rat proveo braneći Visoko. Hado je poginuo 06.11.1994.godine, dao je svoj život za slobodu Visokog, a današnje zvanično Visoko na veliku bruku i sramotu nije se na dostojan način sjetilo ovog istinskog heroja niti je obilježen datum njegove pogibije.

Bruka i sramota je da se u Visokom određeni datumi obilježavaju, snima to i lokalna televizija, održavaju se časovi istorije, predavanja drže oni koji ne zaslužuju da spominju imena šehida. Neka je na čast i na sramotu svih nadležnih i odgovornih, sram treba da bude i sve organizacije boraca u Visokom koji se organizuju samo kada treba uzeti neki grant s budžeta, a posebno neka se stide oni koji odlučuju koji će se to datumi posebno obilježavati, a koji neće.

Nihad Skopljak Hado je jedan od najvećih visočkih heroja koji je dao život za Visoko i slobodu Bosne i Hercegovine! To treba da zna ova vlast i svaka buduća, kao i svi ratni dezerteri danas politički smutljivci čiju prošlost nismo zaboravili!

Komentari

komentara