Nemaju krova nad glavom, željni mlijeka i hrane: Porodici iz Zavidovića hitno potrebna pomoć

297

Predstavnici udruženja DHD Nuraga Fojnica i Alen Joldić su bili u posjeti u Zavidovićima kod petočlane porodice Skejić, koji žive u katastrofalnim uslovima.

MARKETING

– Nemaju krova nad glavom, žive u jednoj sobici bez kupatila, koju su dobili na korištenje od komšije. WC koriste vanjski, a u banjici se kupaju. Staratelj porodice nema zaposlenje, radi na dnevnice kada ga neko zovne, a toga je danas sve manje – navode iz Udruženja.

– Živimo od vitara do vitara kad nam narod donese, od malo poljoprivrede i ničega višeg. Muž ima želju za zaposljenjem, a moju djecu i mene bi u život vratilo kad bi nam neko pomogao da kupimo kravu – pričaju u porodici Skejić.

– Jedva preživljavaju, željni mlijeka i hrane, nemaju čak ni dječijeg doplatka,niti bilo kakve druge pomoći.. Više o našoj posjeti mozete pogledati i na video snimku.. Svi koji žele pomoći ovu porodicu to mogu učiniti isključivo “LIČNO” da ih kontaktirate na njihov broj telefona: + 387 62 600 471 – apeluju iz Udruženja DHD.

visoko.co.ba/Zdici.info

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.