Naslovnica ZDK Nepoznati mla...

Nepoznati mladić otplatio dugove penzionera u maglajskoj apoteci

67

Da još uvijek ima dobrih ljudi spremnih pomoći drugima i olakšati im dunjalučke brige, pokazuje primjer dobričinstva iz Maglaja. Naime, nepoznati mladić je platio dugove penzionera u jednoj apoteci u iznosu od skoro 400 KM.

Kajmaković je na Facebooku napisao da je prilikom ulaska u apoteku sreo starijeg čovjeka, koji je radnicu pitao: “Može li do penzije” i nastavio.

– Ponavlja dido 3 x 2 tablete i 8,70 KM koliko košta lijek da ne zaboravi. Zadesi se tu osoba koja upita prodavačicu: “Da li je dido pitao može li do penzije pa da tad plati ili može li mu to terapije biti do penzije”… Nakon što apotekarka reče da on uzme na dug do penzije, momak se ponudi da plati taj lijek i ako ima još nešto duga od ranije. Kad apotekarka stidljivo reče da ima još dugova i da ona tako penzionerima daje lijekove na veresiju do penzije, momak je zamoli da SABERE SVE DUGOVE koji imaju penzioneri. Nakon kraćeg vremena, mladić plati skoro 400 KM, a apotekarka ostade plačući jer nije vjerovala da se u današnjem vremenu mogu desiti takve stvari. Ni meni nije bilo nimalo svejedno, iskreno, postidih se zbog njegovog dobročinstva – napisao je Kajmaković na Facebooku.

Inače, Kajmaković je za Avaz.ba kazao da se sasvim slučajno našao u apoteci u Maglaju i prisustvovao ovom činu.

– Ostao sam bez teksta, a osjećaji su bili dvojaki. Sa jedne strane sam bio presretan zbog dobrog djela tog mladića, a sa druge strane pomalo tužan jer bih volio da je više ovakvih pozitivnih priča – kazao je Kajmaković.

 

 

Visoko.co.ba/Avaz.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.