Naslovnica Lokalne Teme Politika Nermina Vehab...

Nermina Vehabović-Rudež: “Već na nekoliko sjednica prihvatamo/odbacujemo promjene u Upravnim i Nadzornim odborima i Komisijama”

468

Završena 19. sjednica OV Visoko. Vrlo zanimljivo je da već na nekoliko sjednica prihvatamo/odbacujemo promjene u Upravnim i Nadzornim odborima i Komisijama.
Kada smo nekad ranije imali tačku o imenovanjima za UO i NO pitala sam koji je kriterij i ko čini komisiju za izbor. Rekoše mi da će to raditi stučne osobe. Sam izbor u UO i NO bio je vrlo čudan, ali još je čudnije što isti ti ljudi sada daju ostavke. Da li se radi o krivoj procjeni komisija ili o raznim pritiscima na izabrane ili je osoba shvatila da ne želi biti u tim vodama, nije jasno. Ali iz viječnićke pozicije sam ukazala da je naša dužnost da biramo kvalitetne ljude, jer je neodgovorno birati članove No i UO po sviđanju ili stranačkoj pripadnosti.

Na sjednici se ne usvoji Amandman Mirele Mateše Bukva za ljetne bašte, te će Visoko i ovo ljeto u godini Turizma imati široku ulicu da građani u zoni zabrane saobraćaja na sve opšte zadovoljstvo mogu šetati cik-cak ili praviti slalom! Sramota!

Svijetla tačka je bilo izlaganje direktora JKP Visoćica, Hasana Prelića, koji je na ljudski, kulturan i kompetentan način, strpljivo odgovarao na pitanja vijećnika. Bez obzira kakve zadaće ima ispred sebe, a vjerujem da mu nije lahko i u narednom periodu bit će mu jos teže, dao je utisak osobe na “koju se može računati”. Nadam se da se ovako ponaša i prema svojim zaposlenicima.

Na intervenciju građana postavili smo Vijećničko pitanje:”Koliko je do sada domaćinstava dobilo vodu u Čekrekčijama?”, te Vijećničku inicijativu, ponovno na intervenciju građana, a tiče se uklanjanja divlje deponije u selu Goduša, odakle nečistoće direktno idu u Vilin potok.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.