Naslovnica Lokalne Teme Politika Nezavisni blo...

Nezavisni blok Visoko: Formirana dva nova mjesna odbora

262

Inicijativni odbor Nezavisnog bloka Visoko, na  sinoćnjem sastanku je na prijedlog predsjednika IO NB Visoko Mirsada Čučuka, jednoglasno odlučio da formira još dva mjesna odbora: mjesni odbor Dobrinje sa koordinatorom Jusić M., i mjesni odbor Vratnica sa koordinatorom Tatar A.

Predsjednik Inicijativnog odbora NB Visoko, Mirsad Čučuk, je izjavio: ”Ova dva nova mjesna odbora Nezavisnog bloka Visoko upotpunjuju našu sliku i pokazuju da smo ozbiljan politički projekat koji nailazi na dobar prijem i odziv kod naših sugrađana. Jako smo zadovoljni kako se stvari do sada odvijaju tako da sada imamo 13 formiranih mjesnih odbora: Gračanica, Malo Čajno, Topuzovo Polje, Kralupi, Hadžijina Voda, Bradve, Kula Banjer, Željeznička stanica, Radovlje, Taukčići, Liješeva, Dobrinje i Vratnica. Svaki od njih ima svog koordinatora koji uz sebe ima tim istomišljenika kojima je dosta apatije i letargičnog posmatranja konstantne degradacije naše države i društva u kojem pojedinci imaju sve a velika većina jako malo. To za nas nije prihvatljivo i mi se ne slažemo sa ovakvim uređenjem nejednakih šansi, te dajemo sebe i od sebe u iniciranje i pokretanje promjena.
U narednom periodu ćemo nastaviti formiranje i ostalih mjesnih odbora tako da kompletniji i kompetentniji prihvatimo obaveze i odgovornosti nakon izbora, jer svi dosadašnji pokazatelji i nezavisne ankete govore da ćemo igrati značajnu ulogu u kreiranju naše zajedničke budućnosti. Budućnosti koja će biti bolja od ove sadašnjosti a u čemu već sada imamo veliku podršku naših građana.
Činjenica da trenutno Nezavisni blok ima preko 40.000 članova, preko 60 formiranih inicijativnih odbora u općinama i gradovima, i još oko 30 u pripremi, te da je zastupljen i u RS-u, nam daje podstrek i nadu da će narod konačno birati a ne samo glasati.”

Kancelarija NB Visoko, koja se nalazi u ulici Donje Rosulje otvorena je svakog dana od 11.00 – 13.00 sati, a mi smo spremni saslušati sve prijedloge, pohvale, sugestije, ali i kritike, kako bismo bili upoznati sa stvarnim problemima građana i na osnovu toga usmjerili naše daljnje djelovanje i aktivnosti.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.