Nezvanično: Asmir Hodžić prelazi u OO A-SDA Visoko

2196

Kako nezvanično saznaje Visoko.co.ba na pomolu je novi stranački transfer na lokalnoj političkoj sceni. Iz dobro obaviještenog izvora dobili smo informaciju da je u planovima OO A-SDA Visoko za pravljenje ozbiljnog tima sa kojim će nastupiti na narednim Lokalnim izborima i Asmir Hodžić, donedavni direktor JKP “Gradska groblja” Visoko i sada već bivši član OS SBiH Visoko. Nakon odlaska Izeta Smajevića iz SBiH ovo je drugo zvučno ime koje napušta ovu stranku od posljednjih izbora.

MARKETING

Podsjećamo Asmir Hodžić je u dva navrata bio kandidat za načelnika kao član OS SBiH, prvi puta je izgubio izuzetno malom razlikom glasova od Muniba Alibegovića godine 2004. kada je za mjesto načelnika bilo dovoljno 3.984 glasa. Četiri godine kasnije opet ista dva kandidata u utrci za prvog čovjeka Općine. Asmir Hodžić je te 2008.godine dobio 5.364 glasa, što je bilo više nego je Alibegović dobio na predhodnim izborima, s tim da je za oko 4.000 glasova bilo manje nego je Alibegović imao na Lokalnim izborima 2008.

Nakon izbora 2012.godine u famoznoj “Reformi javnog sektora” biva prva meta “redizajniranih” reformatora. Smjenjen je sa mjesta direktora JKP “Gradska groblja”, a ovo javno preduzeće je voljom nove vlasti otišlo pod stečaj. Kako i sam kaže ta priča još nije završena i svakako da će imati sudski epilog uz krivične prijave, a paralelno s tim u kombinaciji sa Refikom Kurgašem svakako da će biti interesantna politička pojava na narednim izborima i izbornim listama.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.