Nezvanično: Predsjednik NK Bosna Faruk Ihtijarević podnosi ostavku!

1747

Kako saznaje Visoko.co.ba iz izvora bliskih Upravnom odboru NK Bosna aktuelni predsjednik kluba namjerava da podnese ostavku na ovu funkciju. Faruk Ihtijarević je prema našem izvoru, a nakon učestalih razgovora sa visočkim privrednicima, svojim najbližim saradnicima saopštio da je potpuno nemoguće finansijaki opstati u Prvoj ligi FBiH sa dosadašnjih prihodima koje ostvaruje klub kako od Općine (redovni prihodi), FK Sarajevo (redovno ispunjavanje obaveze) i sponzori koji bi zapravo trebali biti visočki privredni subjekti koji nikako ne pronalaze svoj interes kroz NK Bosna bez obzira na sve do sada urađeno.

Kako nadalje tvrdi naš izvor u Upravnom odboru su se nadali uz ulazak u veći rang takmičenja da će se promijeniti odnos privrednika spram NK Bosna. Paralelno dok su se takmičili u Drugoj ligi Centar radili su na infrastrukturi koja je zaista vratila veliki broj Visočana na stadion. U međuvremenu deblokiran je i račun kluba uz vraćeni dug od cca.150.000KM, izgrađen je potpuno nov teren sa plastičnom travom, uskoro na istom terenu slijedi i postavljanje reflektora što će “oživiti” ovaj prostor i noću, u fazi rekonstrukcije je i sistem navodnjavanja, od petka (10.07.) počinje natkrivanje tribina….

Navodno je Ihtijarević uz konstataciju svih ovih stvari saopštio da vjerovatno više nije spreman na ovakav način raditi i predsjedavati klubom.

Komentari

komentara