Nihad Džino iz SK “Visoko” državni prvak i rekorder BiH u disciplini MK pištolj slobodnog izbora

1430
Nihad Džino (u sredini) u društvu najboljih strijelaca u BiH

U nedjelju je u Tesliću održano prvo državno prvenstvo BiH u gađanju malokalibarskim oružjem na 50 metara, u disciplinama: MK puška trostav 3 x 40 hitaca, MK puška 60 hitaca ležeći i MK pištolj slobodnog izbora.

MARKETING

Nastupilo je 12 strijelaca iz: SK “Sarajevo”, SK “Visoko”, SK “Geofon” Teslić, SK “Leotar” Trebinje i SK “Panteri” Bijeljina.

Ove discipline su veoma zahtjevne zbog skupog oružja i velikih troškova za nabavku kvalitetne malokalibarske municije, zbog toga u BiH samo nekoliko klubova ima mogućnost da upražnjavaju ove streljačke discipline i ovo je prvo državno prvenstvo BiH, te početak razvoja ovih streljačkih disciplina.

Zbog malog broja prijavljenih takmičara u disciplinama MK puška (4 takmičara), njihovi su se rezultati računali kao izborno takmičenje.

U disciplini MK pištolj slobodnog izbora nastupilo je dovoljno strijelaca (8 takmičara iz 4 kluba), pa su se nastupi računali kao pojedinačno Prvenstvo BiH.

Streljački klub “Visoko” Visoko nastupio je sa pištoljskom ekipom u sastavu: Nihad Džino, Bulut Ramo i Mešanović Belmin.

Izuzetan nastup imao je Nihad Džino, koji je postao prvak BiH i postavio rekord BiH sa 537 pogođenih krugova!

Samo su mu tri kruga nedostajala da ispuni normu za nastup na Evropskom prvenstvu MK oružjem, koje se ove godine održava u Mariboru. Solidan nastup imali su i Bulut Ramo i Mešanović Belmin, koji su bili šesti i osmi.

Rezultati MK pištolj slobodnog izbora

1. Džino Nihad,         SK “Visoko”, Visoko,            537 krugova NDR
2. Petković Siniša,     SK “Geofon”, Teslić,            523 kruga
3. Rakić Predrag,      SK “Panteri”, Bijeljina,         513 krugova

Komentari

komentara