Naslovnica Lokalne Teme Crna Hronika Nepotizam na ...

Nepotizam na Visočki način: Nije dovoljno sin i sestra nego i zet hafiz treba uzimat paušal od poreza koji plaćaju svi Visočani

1836

Nepotizam je doveden do savršenstva u Visokom. Nakon pojave termina “reketiranje javnog prostora” koji je utemeljila načelnica općine Visoko Amra Babić lažno optužujući druge da kradu i otimaju od visočkog budžetskog novca iz javnog proračuna za što ne postoji niti jedan dokaz, kao oklevetana i prozvana strana u toj priči istražujući dolazimo iz minute u minutu do nevjerovatnih podataka i dokaza ko su zapravo pretplatnici i uhljebi na visočki novac iz javnog proračuna koji se akumulira plaćanjem poreza i stalnim uvođenjem novih nameta Visočanima.

U tom istraživanju stigli smo i do imena jednog visočkog hafiza, i to kakve li slučajnosti, hafiza Edina Bukve koji je opet slučajno suprug od sestre načelnice Općine koja je već ranije uhljebila svog najmlađeg sina i svoju sestru.

Imam Bijele džamije hafiz Edin Bukva je po drugi put član nekog Upravnog ili Nadzornog odbora dok je sestra od njegove supruge načelnica općine, a ako nas sjećanje dobro služi on je bio i u Upravnom odboru nekadašnje JP RTV Visoko prije osam godina i naravno za sve to primao i još uvijek prima materijalnu naknadu iz javnog proračuna i od poreza svih Visočana.

Hafiz Edin Bukva, suprug Lejle Bukve sestre načelnice općine Visoko Amre Babić u prošlom sazivu vlasti bio je predsjednik upravnog odbora JU Centar za socijalni rad, a u sazivu aktuelne vlasti imenovan je u Nadzorni odbor Gradskih grobalja i kao član mjesečno prima 200KM.

Podsjećamo da je nepotizam krivično djelo zloupotrebe položaja i ovlasti i termin kojim se označava popunjavanje radnih mjesta članovima vlastite porodice ili davanje prednosti pri zapošljavanju poznanicima. Kriterij stručne ili lične sposobnosti za određenu funkciju pri tome ne igra odlučujuću ulogu. Može biti i izmišljena pozicija ili radno mjesto za osobu koja često nema stručne i profesionalne kvalifikacije. Kriteriji zapošljavanja na takvo mjesto mogu biti primjerice rodbinske, zavičajne i prijateljske veze ili stranačka pripadnost.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.