Niko ne zna kojom vakcinom se vrši imunizacija starijih u Travniku

305

Imunizacija stanovništva starijeg od 65 godina, počela je jutros i u Travniku. Koliko će dana trajati niko ne zna, izuzev da je za danas pozvano 100 osoba koje su se prijavile preko online platforme Doma zdravlja. Građani su nezadovoljni organizacijom vakcinisanja.

MARKETING

Nakon imunizacije prvom dozom vakcine radnika u zdravstvenim ustanovama te štićenika i osoblja u staračkim domovima na području Srednjobosanskog kantona,imunizaciju stanovništvastarijeg od 65 godina počeo je i travnički Dom zdravlja.Radost zbog konačnog početka vakcinacije, pomutilo je nezadovoljstvo organizacijom.

„Organizacija  je dosta loša.“

„To je je do medicinskog osoblja koje nije napravilo dobru organizaciju vakcinisanja, pozvali su nas od devet sati mi čekamo ovdje sat vremena.“

O kakvim vakcinama i kojoj količini se radi, zvaničnih podataka nema. U Domu zdravlja šute, a sve upite ignoriraju. I dok se provodi vakcinisanje na kapaljku, u bolnicama je zvanično manji broj pacijenata, a manji je i broj novozaraženih. Međutim taj blagi pad ne daje mjesta optimizmu.

„Nažalost teže su kliničke slike, ono što upada u oči da sad pacijenti koji dolaze, vrlo malo ih možete ambulantno liječiti, znači uglavnom su za hospitalni tretman“, kaže prim.dr.Emir Abdulović, direktor bolnice za plućne bolesti u Travniku.

Slična je situacija i u travničkoj, te bolnici u Novoj Biloj u kojima su na liječenju  pacijenti sa teškom kliničkom slikom, kojima je neophodna značajnija kiseonička ili respiratorna podrška. Mjesta opuštanju i dalje nema.

federalna.ba / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.