O aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, borbi protiv kriminala i korupcije, nerazajašnjenim aferama i budućnosti države u Dnevniku TV1 je govorio predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić, prenosi novinska agencija Patria.

MARKETING

Aktuelnoj Vladi Federacije BiH predsjednik SDP BiH i bivši entitetski premijer Nermin Nikšić najviše zamjera to što su sve uspješno što su zatekli iz prethodnog saziva prebrisali i podjelili po nacionalnoj osnovi, istakao je gostujući u Dnevniku TV1. Navodi da se osim priče o promjenama, u Parlamentu FBiH ništa konkretno nije ponudilo kao mjera iz reformske agende.

“Osim Zakona o radu za koji mislim da je katastrofalan i to im najviše zamjeram. Imamo i situaciju da penzioneri s ovom Vladom potpisuju sporazum o redovnoj isplati penzija. S nama su potpisivali sporazume o povećanju penzija”, istakao je Nermin Nikšić.

Iza BiH je godina koju je obilježio Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH i Predsjedavajući Predsjedništva BiH, mišljenja je Nikšić. Dodaje da nije mogao ni sanjati šta će sve dobiti u 2015. godini.

“Plašim se da i naredna godina ne bude obilježena tim ustupcima, jer bi smo 2017. mogli dočekati s etničkim izbornim jedinicama i tri entiteta. Nadam se da će se probuditi svijest i savjest zastupnika na svim nivoima i da ćemo početi raditi u interesu svh građana BiH. Jasno je da će aktuelna vlast, ničim izazvana dobiti mogućnost da aplicira za članstvo u EU, ali ako se na tome završi mislim da ćemo imati samo još više problema u BiH”, zaključio je Nikšić.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.