Nissan Z Proto kombinira retro stil s Twin-Turbo V6 motorom i ručnim mjenjačem

57

Ljubitelji sportskih automobila, a posebno onih iz japanskih laboratorija adrenalina mogu biti zadovoljni. Nissan je ostao dosljedan i s najnovijim nastavkom vječne Z storije.

MARKETING

 

Pola stoljeća nasljeđa Z linije sazidano je u novi model koji vješto kombinira retro linije s trendovima. Pritom se ne ide dalje u modernizam od LED svjetala, opet s motivom suze. Upravo tako je i stvoren ovaj model, da nosi detalje s pojedinih prethodnika. Osim suze s modela iz 1970-ih, auto dobiva pravokutnu prednju rešetku po uzoru na 370Z, dok će straga mnogi prepoznati legendu 90-ih, model 300 ZX.

 

Za pohvalu su i dimenzije, i dalje vrlo kompaktne. Novi Z Proto u duljinu ide 4382 mm, širok je 1849 mm i visok 1311 mm. Iznutra pak u potpunosti u trendu. Digitalni kokpit uključuje 12,3-inčni zaslon, a sve ostalo posvećeno je užitku u vožnji. I da, dobro vidite, ona mala slatka ručica je od ručnog mjenjača, dakako sa šest stupnjeva prijenosa.

 

Ispod poklopca dakako V6 twin-turbo, zasad nepoznate snage.No realno je očekivati oko 400 KS i 500 Nm, a to je osjetno više od prethodnika modela 370Z.

 

Nissan nije objavio kad će Z Proto u salone, kao ni cjenovnu kategoriju u koju ćemo ga smjestiti. Dovoljno je znati da će doći u formi kakvu većina priželjkuje.

 

 

Visoko.co.ba/federalna.ba

Komentari

komentara