Nogometašice BiH danas protiv Srbije

135

Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas u Zenici igra protiv protiv Srbije posljednju utakmicu kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2017. u Holandiji. Bh. selekcija uoči posljednjeg kola nalazi se na trećem mjestu grupe 7, sa devet osvojenih bodova. U prvoj utakmici protiv Srbije u Staroj Pazovi, bh. nogometašice su slavile s 1:0, a selektorka Samira Hurem nada se da će njene izabranice pobijediti i danas te sa četiri pobjede završiti kvalifikacije.
– Ženski fudbal je sada kod nas na visokom nivou i NSBiH je mnogo uložio u razvoj. Prije oko četiri godine mi smo u rezultatskom smislu bile daleko iza našeg protivnika – kazala je ona.
Nogometašica Marija Aleksić istakla je da će ekipa pružiti maksimum i pokušati pobijediti.
– Igramo jednu važnu utakmicu koja odlučuje o plasmanu na treće mjesto u grupi. Mi uvijek idemo na pobjedu, bez obzira na to ko je protivnik. Uvijek ostavljamo srce na terenu, kao malo koja reprezentacija. Tako će biti i ovaj put. Igramo dobro u našem Trening centru – izjavila je bh. nogometašica. Susret Bosna i Hercegovina – Srbija počinje u 16 sati.
Osim ovog meča večeras će se još sastati Belgija i Engleska, a ta utakmica odlučit će pobjednika grupe.

MARKETING

(scsport.ba)

Komentari

komentara