Nova aktivnost KJD Maglaj: Gradi se objekat mliječne pijace

107
Foto: Maglaj.net

Ovih dana, na tržnom centru, počela je izgradnja objekta mliječne pijace a na projektu su angažovani radnici lokalne firme „Alu wood inženjering“. Radi se o projektu Komunalnog javnog društva i općine Maglaj, a projektom vrijednim oko 60.000 KM stvoriće se odlični uslovi za sve one koji na pijaci prodaju mlijeko i mliječne prerađevine, ali i suhomestane proizvode.

MARKETING

Visoka cijena zakupnine privatnog prostora

Sve do 2016. godine prodaja mlijeka, mliječnih i suhomesnatih proizvoda odvijala se na otvorenom. Međutim, ovu prodaju trebalo je uskladiti sa zakonskim propisima, pa je mliječna pijaca izmještena u dio objekta tržnog centra, pojašnjava Mehmed Bradarić, direktor KJD Maglaj.

„Kako smo saznali da se prostor u kojem je smještena mliječna pijaca koji mi iznajmljujemo, prodaje, Nadzorni odbor Društva je donio odluku da se krene u izgradnju novog objekta, da to bude zajedničko ulaganje sa općinom Maglaj, a prema procjenama objekat bi trebao biti završen do 1.maja. Biće to lijep i funkacionalna objekat, čelične konstrukcije i ostakljenih dijelova i raspolagaće sa istim brojem rashladnih vitrina. Istina je da ulaganja nisu mala, ali su koristi višestruke. Sada smo dolazili u situaciju da nam je veća kirija nego zarada i zato smo se odlučili za izgradnju novog objekta“, dodao je Bradarć. Inače, uskoro bi i dio zelene pijace gdje se svakodevno vrši prodaja, trebao biti natkriven.

Kako smo saznali, planirano je da se natkrivanje ovog dijela pijace izvrši kombinacijom čelične konstrukcije i drvenih greda.

 

Visoko.co.ba/Maglaj.net

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.