Nova humanitarna akcija omladine džemata Buci, pomagali jetime u Novom Travniku

249

Nova humanitarna akcija naših momaka sa Buka, ovaj put u mjesto Orašac kod Novog Travnika.

Korakom lakim, spretno i hrabro, smjelo i odvažno, uputiše se Bučani sa svojim vrlim efendijom Ahmićem u novu avanturu. Avanturu koja se iz akcije u akciju sve više približava Gospodaru. Svako dobro djelo čisti nam dušu i tijelo, a ovi insani to znaju, znaju i dokazuju svoju humanost.

Samohrana majka Mahira živi sa svoja dva sinčića, trogodišnjakom i učenikom trećeg razreda. Suprug je tragično nastradao na traktoru, dok je skupljao drva u šumi, kako bi prehranio svoje evlade, svoju milu porodicu. Majka živi u veoma teškoj situaciji, skrhana i bolom ispunjena, primorana je da svojoj djeci obezbijedi osnovne uslove za život. Teško životno iskušenje, koje nas zadesi uvijek nespremne, dokazuju nam da su ljudi maleni i sičušni, tek kao dašak vjetra, stvoreni samo da veličaju Uzvišenog. Ova majka ne može odustati, ne može se predati, mora biti jaka i borbena, kako bi svoje sokole izvela na put dobra.

Djeca, ah ta nedužna i malena stvorenja, nesvjesni svoje tragične sudbine, razigrano i veselo gledaju u svijet oko sebe. Očekuju djetinjstvo kao što imaju drugari iz škole, komšiluka, okoline.

Ovoj porodici pomoć je stigla zahvaljujući Samelu ef. Smajiću, čija majka vodi porijeklo iz ovog mjesta. U razgovoru sa kolegom, Erminom ef. Ahmićem, objasnio je tešku sudbinu ove porodice. Humanitarci su odmah pohitali u prikupljanje pomoći. Odjeća, obuća, igračke, školski pribor, hrana, higijenski preparati i novčana donacija u iznosu od 1.000 KM pružena je ovoj miloj i hrabroj majci, onoj u čijem srcu je neizmjerna snaga koju crpi iz očiju svoje dječice.

Hvala svim dobrim ljudima na još jednoj izvrsno organizovanoj akciji, na pruženoj podršci i prilozima koji su svakodnevno izdvajali za ove malene jetime. Allah da ispuni sva vaša očekivanja, otkloni vam strah i bolest i izvede vas iz svakog iskušenja u kojem se nađete. Hvala ti Svemogući što postoje ovi ljudi, oni koji humanost rade i žive.

 

Visoko.co.ba/Omladina džemata Buci

Komentari

komentara