Nova tri biografska filma na repertoaru kina Cinema City

Od 31. januara na repertoaru Cinema Cityja naći će se tri nova filmska naslova: "Maria Stewart kraljica Škotske", "Čovjek iz sjene" i "Miljenica".

16
“Maria Stewart kraljica Škotske” je historijska biografska drama u kojoj glavne uloge tumače Saoirse Ronan i Margot Robbie.

Film istražuje turbulentan život harizmatične Marie Stewart. Nakon što je sa 16 godina postala kraljica Francuske, a sa 18 udovica, odbija pritisak da se ponovo uda. Umjesto udaje, vraća se u svoju rodnu Škotsku da povrati tron koji joj pripada. Međutim, Škotskom i Engleskom vlada neodoljiva Elizabeta I. Obje mlade kraljice vide jedna drugu u strahu i slabosti. Rivali u moći i ljubavi, ženski regenti u svijetu u kojem dominiraju muškarci, njih dvije će morati da odluče kako da igraju igre oko braka i nezavisnosti. Odlučna da bude vladar, a ne samo figura, Marija se poziva na pravo da zauzme engleski tron, prijeteći Elizabetinom suverenitetu. Izdaja, pobuna i zavjera ugrožavaju oba prijestola i mijenjaju tok historije…

“Čovjek iz sjene” je biografska drama koja je nominirana u osam kategorija za nagradu Oscar.

Film prati priču o Dicku Cheneyju, američkom birokrati koji je potiho postao jedan od najmoćnijih ljudi na svijetu i potpredsjednik u vladi Georgea W. Busha. Dicka Cheneya glumi Christian Bale, njegovu suprugu Amy Adams, Georgea W. Busha Sam Rockwell, a uz njih ćemo još gledati Stevea Carrella, Jesseja Plemonsa, Alison Pill, Lily Rabe, Tylera Perryja i Justina Kirka…

“Miljenica” je biografska drama, komedija te jedan od velikih favorita ovogodišnje dodjele nagrada Oscar s ukupno deset nominacija.

Glavne uloge tumače Olivia Colman, Emma Stone, Rachel Weisz i drugi, a radnja filma je smještena nekoliko stoljeća u prošlost, u englesku povijest, i prati kraljicu Anne, jednu od manje poznatih monarha Engleske koja je vladala početkom 18. stoljeća i dešavanja na njenom dvoru. Kraljica je poprilično lošeg zdravlja, a i njezino mentalno stanje nije baš najbolje. Zemlju tako iz sjene vodi dama imena Sarah, kraljičina bliska prijateljica i vješti manipulator. Sve biva idilično do dolaska rodice, bivše aristokratkinje Abigail koja traži posao. Abigail se u novoj okolini snalazi vrlo brzo i polako ona postaje nova miljenica kraljice. Ovu tragikomičnu priču o kraljevskim intrigama, strasti, zavisti i izdaji prate brojni prevrati i ironični dijalozi…

Pored tri nova filmska naslova, na repertoaru Cinema Cityja možete pogledati i trenutno najgledaniji triler “Glass” u kojem glavne uloge tumače Bruce Willis, Samuel L. Jackson i James McAvoy, zatim komediju “Taksi bluz” te komediju “Nedodirljivi”.

Za najmlađe posjetioce na repertoaru su još animirani hitovi “Ralph ruši internet”, “Snježna kraljica: Zemlja zrcala” i “Grinč”.

Za više informacija o terminima prikazivanja svih filmskih projekcija posjetite web stranicu www.cinemacity.ba.

klix.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.