Novalić u Zenici: ZDK je uradio najbolji posao, trebali bismo neka rješenja prepisati odavde

637
Novalić u posjeti ZDK-u (Foto: Avaz.ba)

Kantoni, koristeći svoj i novac koji će dobiti od aranžmana MMF-a, moraju održati stabilnim sistem zdravstva, sigurnosti i civilne zaštite. To je prioritet, da se održe ta tri sistema funkcionalnim jer preko njih i ide borba protiv pandemije, kazao je Fadil Novalić, premijer Federacije BiH, nakon sastanka s premijerom Mirzom Ganićem i ministrima u Vladi ZDK te predsjedavajućim Skupštine ZDK Ćazimom Huskićem.

MARKETING

Kako je kazao, na sastanku su upoznali premijera s ekonomskim mjerama koje će Federacija učiniti, odnosno da će podupirati sve zaposlene, ne poslodavce nego zaposlene.

“Poslušali smo šta je to da ugradimo u svoje mjere na nivou FBiH, a koje se tiču provođenja na kantonu. Zenički kliše tretiranja koronavirusa očigledno je najbolji i trebali bismo neka rješenja prepisati odavde. Izabrali smo za posjetu prvi ZDK, koji je uradio najbolji posao, ali i rebalans budžeta. Imamo i mi nešto da prepišemo i prenesemo na druge kantone”, poručio je Novalić, dodajući da bi ovaj kanton, na osnovu broja stanovnika, trebao dobiti 16 respiratora.

 

Visoko.co.ba/Avaz.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.