Novi bodovi Elvedine Muzaferije u Europa cupu: Utrka u Italiji kao priprema za novi nastup u Svjetskom kupu

1126

 

MARKETING

Nakon sjajnih rezultata i mjesta na podiju koje je ostvarila prije tačno sedam dana u italijanskom skijalištu Pila u okviru FIS utrke, najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija u ovom istom skijalištu danas je stigla i do novih bodova u Europa cupu.

Ovog puta, iako ne na podiju, Elvedina je u konkurenciji nekih od najboljih skijašica današnjice stigla do 24. mjesta i novih sedam bodova, sa zaostatkom od 3.27 u odnosu na prvoplasiranu Rahel Kopp. Drugo i treće mjesto na ovoj utrci zauzele su Ania Monica Caill i Esther Paslier.

Ipak, iz Elvedininog tima ističu kako nisu nezadovoljni rezultatom, te kako je ovo sjajna uvertira za novu utrku u okviru Svjetskog kupa, za koju se Elvedina priprema. Ta utrka će biti održana od 20. do 23. februara u švicarskoj Crans Montani, gdje se visočka skijašica nada novom dobrom rezultatu, nakon što se upisala u historiju bh. skijanja osvojivši prve bodove za našu državu u ovom takmičenju.

(FOTO+VIDEO) Elvedina Muzaferija ispisala historiju bh. skijanja: Visočanka osvojila prve bodove u Svjetskom kupu

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija (20) danas je ispisala historiju bh. skijanja budući da je osvojila prve bodova za Bosnu i Hercegovinu u Svjetskom skijaškom kupu. Muzaferija je osvojila 29. mjesto u kombinaciji voženoj u austrijskom Altenmarkt-Zauchenseeju. Tako je osvojila dva boda, š

Također, uskoro će se naći i u konkurenciji u novoj Fis utrci u Krvavecu (Slovenija).

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara