Novi Golf GTI će biti “pakleno dobar”

56

Ljubitelji Volkswagen Golfa s nestrpljenjem očekuju osmu generaciju, a oni koji traže visoke performanse još nestrpljivije čekaju GTI verziju.

MARKETING

Za razliku od Evrope, za tržište Severne Amerike će biti dostupan upravo samo Golf GTI, jer standardna verzija nije popularna kao na “Starom kontinentu”.

Direktor VW za Sjevernu Ameriku Skot Kio ističe da će GTI ostati važan dio planova VW čak i u eri elektrifikacije i digitalizacije auto-industrije.

“To je srce i duša našeg brenda. Jedna od stvari na koje sam ponosan je sjajan posao koji smo uradili sa Jettom GLI, koja u osnovi parira GTI. Isti je pogon, iste kočnice. Iako je mala količina kupaca, to su naši najverniji i najoduševljeniji kupci”, kaže Kio.

Kio veruje da će novi Golf GTI uzdrmati hot-heč segment, a ističe da će biti “pakleno dobar”.

Premijera osme generacije Golfa je zakazana za oktobar, a prodaja kreće početkom 2020, dok se GTI očekuje tokom naredne godine.

Očekuje se da GTI ostane vijeran tradiciji, te da neće biti elektrifikovan, pa se očekuje da ga pokreće 2,0-litarski TSI sa više “konja” od aktuelne generacije u kojoj raspolaže sa 220 KS i 350 Nm.

Direktor VW za Sjevernu Ameriku se dotakao i planova svoje kompanije u budućnosti istakavši da će ostati “narodni auto” u EV eri kao što je svojevremeno bio sa Bubom.

“Mi ćemo biti kompanija koja će učiniti električna vozila dostupna milionima, ne samo milionerima”, rekao je Kio.

 

Visoko.co.ba/nezavisne.com

Komentari

komentara