Novi Hyundai Tucson, spreman da preuzme inicijativu u segmentu kompaktnih SUV-ova

42

Radikalnog izgleda i modernih tehnologija, novi Tucson preuzima inicijativu u segmentu kompaktnih SUV-ova.

MARKETING

 

Sukladno najavama, Hyundai je premijerno predstavio novi Tucson i što je bitno, zadržao je radikalni dizajn najavljen brojnim teaserima. Korejci ga zovu “Sensuous Sportiness”, a donosi potpuno novu ideju prednjice vozila s izraženom maskom i s njom stopljenim svjetlima.

 

Agresivan kroj vozila nastavlja se po boku sve do stražnjeg kraja s profiliranim svjetlima, izraženim difuzorom i masivnim odbojnikom. Pazilo se i na detalje, pa tako stražnji brisač ostaje skriven iza spojlera. Tucson je dugačak točno 4500 mm (+20 mm), širok 1865 (+15 mm) i visok 1650 mm (+5 mm), uz 10 mm veći razmak između osovina. Uostalom, fotografije jasno pokazuju koliko je hrabar dizajn četvrte generacije modela.

 

 

Vjerovali ili ne, možda još impresivniji odmak između generacija nudi interijer. Dominira digitalni kokpit i središnji zaslon od 10,25 inča, ubačene su tipke osjetljive na dodir, a kvaliteta materijala je na visokoj razini. Tu su i ekskluzivni detalji poput ambijentalne rasvjete (64 nijanse, 10 razina) te upravljanje pojedinim postavkama vozila putem mobilne aplikacije.

 

Rast dimenzija i pametna arhitektura donose 26 mm više prostora za koljena putnika na stražnjim sjedalima, dok zapremina prtljažnika ovisno o izvedbi pogona varira od 546 do 620 litara.

 

Ponuda motora je bitno modernizirana. Benzinci su elektrificirani, a hibridni benzinac od 1.6 litara je uparen s elektromotorom od 44,2 kW i Li-Ion baterijom kapaciteta 1,49 kWh. Kao takav se nudi u kombinaciji automatskog mjenjača, prednjeg i 4WD pogona, a sa sinergijskih 230 KS čini vrh ponude. Bazni model je poznati 1.6 T-GDI, sada sa 150 KS. Ostaje i 1.6 CRDI dizelaš sa 115 KS.

 

SmartStream 48V izvedbe uključuju 1.6 benzinca sa 150 i 180 KS, te 1.6 dizelaša sa 136 KS, a snažnija dva idu i u kombinaciji 4WD pogona. Svemu još dodajte mogućnosti izbora različitih mjenjača, kao i dolazak plug-in hibrida od 265 KS (2021.g), i dobit ćete jednu od najbogatijih ponuda za jedan SUV model.

 

Proizvodnja novog Tucsona kreće u rujnu, a prve primjerke na cesti možemo očekivati do kraja godine po startnoj cijeni na njemačkom tržištu od oko 25.000 eura.

Visoko.co.ba/federalna.ba

Komentari

komentara