Naslovnica Auto Novi Peugeot ...

Novi Peugeot 208 stiže na sajam u Ženevi

25

Nova generacija najverovatnije će biti dostupna samo u varijanti sa 5 vrata, zbog smanjene tražnje kupaca za trovratnim modelima.

Aktuelna 208-ica debitovala je krajem 2011, pa se očekivalo da će Peugeot iskoristiti prošlogodišnji oktobarski sajam automobila u Parizu da na “domaćem terenu” predstavi nasljednika.

Do toga nije došlo, a francuski proizvođač nastavio je pripremu za lansiranje nove generacije testovima prototipova u zimskim uslovima. Testni automobili i dalje su prekriveni “kamuflažom”, pa nismo u mogućnosti da vidimo detalje dizajna spoljašnjosti, ali je primetno da je prototip varijanta sa 5 vrata.

Iako je Peugeot aktuelnu 208-icu nudio i u trovratnoj opciji, to vjerovatno neće biti slučaj sa novom generacijom, jer je prodaja takvih automobila zbog manje praktičnosti u padu.

Osim novog dizajna, Peugeot 208 za 2019. imat će i novu mehaničku osnovu.

Ovaj model koristiće CMP (Common Modular Platform) mehaničku platformu na kojoj je zasnovan i DS3 Crossback, što će otvoriti mogućnost i za potpuno električnu verziju 208-ice.

Premijera standardne verzije, sa konvencionalnim motorima, očekuje se početkom marta, na sajmu automobila u Ženevi, dok će nova 208-ica u europske prodajne salone stići kasnije tokom 2019.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.