Novi problemi: Dvojica fudbalera traže da im Čelik isplati 131.798 KM

108

Dvojica bivših fudbalera Čelika traže da im Zeničani isplate 131.798 KM!

MARKETING

Ovu vijest objavio je Fudbalski savez Bosne i Hercegovine, a zaključak je sjednice Disciplinske komisije FSBiH održane 23. septembra.

Haris Dilaver traži da mu Čelik isplati 78.131 KM, a Slavko Brekalo 53.667 KM.

– DK FSBiH rješavajući zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka protiv NK Čelik od igrača Harisa Dilavera kojim se traži naplata finansijskih dugovanja imenovanom, traži da se Čelik očituje vezano za finansijska dugovanja, shodno Odluci Komiteta za status i transfer igrača od 18. augusta 2020. godine u iznosu od 78.131 KM – saopćeno je iz FSBiH.

Zeničani će se morati očitovati i na “zahtjev za izvršenje Odluke o naplati potraživanja od NK Čelik od strane igrača Slavka Brekala (53.667 KM), a vezano za finansijska dugovanja shodno Odluci Komiteta za status i transfer igrača NS ZDK.

Tim sa Bilinog polja oba očitovanja u Odjel za ligaška takmičenja FSBiH morao je dostaviti do 5. oktobra u 12 sati.

FK Sloboda morat će se očitovati za dugovanja dvojici bivših igrača od ukupno 4.000 KM (Adnan Osmanović 2.000 KM i Adnan Buljić 2.000 KM).

Disciplinska komisija FSBiH je na sjednici održanoj dana 23. septembra 2020. godine, razmatrajući zahtjeve za pokretanje disciplinskog postupka protiv NK Čelik zbog neizvršavanja pravosnažnih odluka donesenih od strane Komiteta za status i transfer igrača FSBiH, donijela sljedeći zaključak:

– Moli se Pravni komitet FSBiH za mišljenje u odnosu na primjenu odredbe članka 126. Disciplinskog pravilnika FSBiH u slučajevima u kojima se zahtjeva izvršenje pravosnažnih odluka donesenih od strane nadležnih tijela FSBiH protiv klubova koji se nalaze u nižem rangu takmičenja od onoga ranga za koji je nadležna Disciplinska komisija FSBiH, odnosno, da li je Disciplinska komisija FSBiH nadležna za rješavanje zahtjeva za izvršenje pravosnažnih odluka donesenih od strane nadležnih tijela FSBiH protiv klubova koji su u nižem rangu takmičenja od onoga ranga za koji je nadležna Disciplinska komisija FSBiH.

visoko.co.ba/Faktor

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.