Novi protesti: Poljoprivrednici bi 20. jula mogli blokirati rad Federalne vlade

481

Predstavnici Saveza poljoprivrednih udruženja Federacije BiH (FBiH) najavili su da bi u ponedjeljak, 20. jula, mogli blokirati rad Vlade FBiH ukoliko ne bude postignut sporazum o isplati zaostalih podsticaja iz 2014. godine i dinamici isplate za tekuću godinu.

MARKETING

Predsjednik Saveza Avdo Muslimović rekao je da će danas posljednji put pokušati stupiti u vezu sa federalnim ministrom finansija Jelkom Milićević, ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudinom Dedićem i premijerom Fadilom Novalićem, da bi postigli sporazum o ovom pitanju.

Muslimović je istakao da poljoprivrednici samo traže poštivanje Zakona o poljoprivredi, Zakona o finansijskim podrškama i Zakona o izvršenju budžeta, čime bi njihovi problemi bili riješeni, prenose federalni mediji.

Predstavnici Saveza danas su ponovo besplatno dijelili poljoprivredne proizvode građanima Sarajeva, nezadovoljni odnosom vlasti prema poljoprivredi.

Oni su pokušali da poklone nekoliko poljoprivrednih proizvoda i Milićevićevoj, ali im je rečeno da ona nije u zgradi Ministarstva finansija jer je u toku sjednica Vlade FBiH.

Muslimović je rekao da sličnom akcijom, koju su organizovali prije dvije sedmice, nisu postigli mnogo, jer predstavnici resornog i Ministarstva finansija nisu pristali na dijalog s njima.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.