Novi teaseri otkrili više o Hyundaijevom crossoveru Venue

75
S dužinom od 4.165 i širinom od 1.800 mm Hyundaijev model Kona definitivno nije najveći SUV na svijetu, a u južnokorejskoj kompaniji vjeruju da ima mjesta za još manji model koji će pomoći u zadovoljavanju apetita onih koji žele voziti SUV-ove. Taj problem će riješiti model Venue koji će svoje mjesto u ponudi naći ispod Kone, a predstavljanje se očekuje za nešto više od sedam dana.

Novi teaseri pokazuju dvovratni model, ali je u to teško vjerovati osim ako se ne radi o sportskom automobilu jer potražnja za dvovratnim vozilima je u padu. Zbog toga su se mnogi subkompaktni modeli bazirali na petovratne verzije.

MARKETING

Kao što je slučaj s Konom, dizajn nije konvencionalan, svjetla su postavljena u dva reda, a već sada je jasno da će se Venue isticati svojim izgledom. Unutrašnjost je ipak tradicionalna, ali se instrument tabla razlikuje od one u modelu Kona. Ručica mjenjača nagovještava da će opcija biti i automatski mjenjač. Klaster sadrži ekran, a kupci će imati veliki izbor kada je riječ o bojama unutrašnjosti, centralne konzole i instrument table.

Hyundai će crossover Venue predstaviti 17. aprila na Sajmu automobila u New Yorku.

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara