Novi uspjesi visočkih taekwondoista: Četiri medalje za TKD “Bosna” na prvom G1 Taekwondo turniru u BiH

767

U Zenici je od 10. do 13. oktobra 2019. godine održan prvi G1 Taekwondo turnir u organizaciji Taekwondo saveza BiH.

MARKETING

Učešće na turniru uzelo je preko 300 takmičara iz raznih zemalja širom svijeta.

Ovo je prvi G1 turnir u BiH, a Bosnu i Hercegovinu predstavljalo je 67 takmičara iz raznih klubova BiH. Među njima su se našli i takmičari iz našeg TKD Kolektiva Bosna, njih šest i to :

  1. Sajra Kajević
  2. Fahrudin Adilović
  3. Davud Mešinović
  4. Amina Hrvat
  5. Amila Čorbo
  6. Tarik Ohran

Naši takmičari osvojili su četiri medalje, a osvajači su Davud Mešinović, Amina Hrvat, Fahrudin Adilović i Amila Čorbo, dok ostali, nažalost nisu imali sreće.

“Naš tim predvodio je glavni trener Edin Kajevićmajstor taekwondoa pet dan. Čestitamo našim takmičarima na osvojenim medaljama i dostojonom predstavljanju BiH”, istaknuli su iz TKD kolektiva Bosna.

Dodali su i kako je ovo prvi put da se u BiH održava ovaj rang takmičenja, na koji  su mogli pristupiti samo takmičari koji imaju G licencu i koji su već zabilježili nastupe na drugim G1 turnirima.

“Ovim putem želimo čestitati čelnicima Taekwondo saveza BIH, na lobiranju da naša država i grad Zenica bude domaćin ovako jakog takmičenja, a “Taekwondo G1 BiH ” ima obilježje jednog od posljednjih kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine”, zaključili su iz TKD Bosna.

 

Visoko.co.ba/TKD kolektiv Bosna

Komentari

komentara