Novih 12 slučajeva zaraze u TK-u: Šest uposlenika Klinike za bolesti uha, grla i nosa pozitivno na koronavirus

392
Foto: Tuzlanski.ba
Foto: Tuzlanski.ba

Na području Tuzlanskog kantona otkriveno je novih 12 pozitivnih osoba na COVID-19. Ukupno na Tuzlanskom kantonu trenutno je koronavirusom zaraženo 68 osoba.

MARKETING

“Nakon jednog otkrivenog slučaja na ORL klinici u toku noći Zavod za mikrobiologiju UKC-a TK su otkrili još pet slučajeva zaraze na ovoj klinici. Imali smo 171 zestiranu osobu i imamo 12 novih slučajeva, odnosno ukupno je na području TK-a do sada otkriveno 68 slučajeva zaraze koronavirusom“, kaže Dajana Čolić, ministrica zdravstva TK-a.

Ranije je Klinika za kožne bolesti UKC-a Tuzla zatvorena, a ORL klinika će raditi smanjenim kapacitetom. Također i na Klinici za dječije bolesti otkriven je slučaj zaraze koronavirusom.

“Ukupno smo testirali 840 osoba, a u kućnoj izolaciji se nalazi 2.689 osoba. U izolatoriju UKC-a Tuzla smješteno je 17 zaraženih, u Medical Institute Bayer (MIB) pet, u kućnoj izolaciji se nalazi 43 osobe, jedna je u Brčko distriktu i u drugom kantonu, dok je jedna osoba preminula“, ističe ministrica Čolić.

Klaster MIB ima 39 zaraženih osoba, Srednja Špionica 15, UKC Tuzla – ORL klinika 6, Sapna 4, Lukavac, Banovići, Gračanica i Tuzla po 1.

Visoko.co.ba / AA

Komentari

komentara