Naslovnica ZDK O čemu bruji ...

O čemu bruji Breza: Kako je bivši načelnik Halil Tuzlić poslušnicima i “uhljebima” dijelio jednokratnu socijalnu pomoć

4996

Na zvaničnoj web stranici Općine Breza objavljen je spisak primalaca jednokratnih socijalnih pomoći za vrijeme mandata bivšeg načelnika Halila Tuzlića. I ne bi tu bilo ništa posebno interesantno da se među onima koji su primali ovu pomoć ne nalaze zaposlenici Općine, predsjednik Merhameta, predsjednici mjesnih zajednica (i njihove supruge), muževi od uposlenica Centra za socijalni rad, očevi uposlenika Općine, predsjednici nekih stranaka koji su podržavali nezavisnog načelnika, a ne svog kandidata, vijećnici SDP-a, poštari, općinski portiri, raznorazni šmekeri itd, itd …

O kojim imenima se konkretno radi a koja su primala ovu pomoć u periodu od 2013.-2016.godine možete pogledati na slijedećem LINKU.

Breza bruji o ovom skandalu u kojem su socijalnu pomoć primali oni koji su već “uhljebljeni” dok stanovnici Breze kojima je ova pomoć zaista potrebna zbog ovakvih “uhljeba” su bili izostavljeni od ove budžetske pomoći.

Bit će interesantno kada dođe vrijeme da i u Visokom neko hrabar otvori ovakve teme i javno objavi šta se radilo i radi po javnom sektoru od 2012.godine.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.