Obavijest o novčanim podrškama po modelu ostale vrste podrški

325
Foto: Arhiv/Visoko.co.ba
Obavještavaju se potencijalni korisnici novčane podrške da je Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva objavilo obavijest o uslovima i rokovima podnošenja zahtjeva za novčanu podršku po modelu ostalih vrsta podrške .
Podrška je predviđena za sufinansiranje slijedećih troškova:
1. Premije osiguranja od mogućih šteta u poljoprivrednoj proizvodnji
2. Izlaganje na sajmovima
3. Opremanje laboratorija i veterinarskih organizacija
4. Zadruga i privrednih društava na povezivanje porodičnih poljoprivrednih gazdinstava i obrta (ugovorena proizvodnja),nabavka kancelarijske opreme i namještaja (samo zadruge)
5. Nabavke kancelarijskog namještaja za poljoprivredna udruženja
6. Uvođenje i certificiranje standarda u poljoprivredi i prehrambenoj industriji
Zahtjevi se predaju Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva do 05.10.2021. godine,a prihvatljivi troškovi su za period 01.10. prethodne godine do 01.10. tekuće godine.
Sufinansiranje je predviđeno i za troškove penzionog i zdravstvenog osiguranja za registraciju novih poljoprivrednih obrta. Sufinansiranje će se realizovati u saradnji sa Federalnim zavodom za zapošljavanje putem javnog poziva.
Obrasci potrebni za podnošenje zahtjeva mogu se preuzeti na web stranici Ministarstava i Grada Visoko.
Sve dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti pozivom na broj gradske službe: 032/732-512 ili 032/732-516.
Obrasce potrebne za podnošenje zahtjeva možete preuzeti na stranici Gradske uprave Visoko – www.visoko.gov.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.