Obavijest za demobilisane borce, korisnike kantonalne egzistencijalne naknade (mlađi od 57 godina života)

1634
Ilustracija / Foto: T. Hodžić
Ilustracija / Foto: T. Hodžić

Obavještavaju se demobilisani borci, korisnici prava na kantonalnu novčanu egzistencijalnu naknadu, mlađi od 57 godina života, da su obavezni u periodu od 01.12. do 31.12. tekuće budžetske godine, Službi za opću upravu, inspekcijske poslove i boračko-invalidsku zaštitu Grada Visoko, dostaviti ažuriranu dokumentaciju iz člana 8. stav 1. Uredbe o novčanoj egzistencijalnoj naknadi za demobilizirane branioce („Službene novine ZDK“, broj: 06/20 i 15/21), a sve u svrhu nastavka isplate egzistencijalne naknade u narednoj budžetskoj godini.

Tražena dokumentacija:

  1. Izjava o članovima porodičnog domaćinstva – kućna lista (za borce kod kojih je došlo do promjene broja članova domaćinstva);
  2. Uvjerenje o prihodima zaposlenih, odnosno dokaz o nezaposlenosti punoljetnih članova domaćinstva, koji su navedeni na kućnoj listi.

Ukoliko korisnik prava ne dostavi traženu dokumentaciju u gore navedenom roku, Služba će donijeti Zaključak o obustavi isplate egzistencijalne naknade.

Traženu dokumentaciju je potrebno dostaviti u naprijed navedenom roku, na “Šalter br. 1” u šalter sali Gradske uprave Visoko.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.